PUUMAILOJA

Viimeksi päivitetty 19.5.2005 klo 12.00

Kokoelmaassani on koko joukko erilaisia 1900-luvun puumailoja, erilaisia patenttimailoja ja monen kuuluisan mailantekijän mailoja. Osa mailoista on pelattavia yksilöitä 1920-luvulta.

Lisäksi minulla on varastossa kohtuullinen määrä puumailoja odottamassa kunnostamista ja pääsyä kokoelmiin, joko minun omaani tai jonkun toisen harrastajan. Olen listannut tähän vain osan. Päivitän tätä listaa sitä mukaa kun mailojen entistäminen edistyy. Kannattaa poiketa katsomassa.

Pienet kuvat avautuvat suuremmiksi kuviksi.

 

Ben Sayers Gruvsol brassie

Ben Sayers Gruvsol brassie. Ben Sayers oli Kuuluisa pelaaja, joka osallistui kaikkiin British Openeihin vuosina 1880-1923 sijoittuen parhaimmillaan toiseksi. Opettaminen oli hänen suurin intohimonsa. Toki hän teki mailojakin ja muutamia merkittäviä mailakeksintöjä ja –patentteja. Kuuluisin on rautamailojen syvät urat, jotka kiellettiin vuonna 1922. Toinen merkittävä patentti oli mailan uritettu pohja. sitä hän toteutti sekä Benny-putterissa että puumailoissa. Mailassa on ns. stripe head, vaalea raita lavan päällä. Tämä oli muodissa 20-luvulla. Hieno varsileima. Maila on 20-luvulta. Tälle mailalle kaveriksi Benny-putteri, katso putteriosastolta

 

Robert Simpson Perfect Balance draiveri

Robert Simpson Perfect Balance draiveri. Mailan on tehnyt Robert Simpson Carnoustiesta, yksi merkittävistä skotlantilaisista mailantekijöistä. Simpsonin ura alkoi jo 1870-luvun lopulla ja hänen kuollessaan 1923 yhden miehen mailanvalmistuksesta oli tullut merkittävä yritys mailanvalmistusmarkkinoilla. Simpson patentoi Perfect Balance mailat vuonna 1905 ja ne olivat suosittuja seuraavan kymmenen vuoden ajan. Mailan erikoisuus on messinkinen paino lavan takaosassa normaalin lyijypainon sijaan. Maila on noin vuodelta 1905-15.

 

G.T.Harris brassie

G.T.Harris brassie. Erittäin hieno brassie. Sen tekijä on George T. Harris, joka toimi mailantekijänä ja prona eri kentillä Etelä-Englannissa 1900-37. Maila on erittäin siististi tehty ja osoittaa melkoista ammattitaitoa. Sen lofti on noin 17 astetta. Maila on tyypillinen 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten puumaila jossa on socket head liitos, lyijypaino takana messinkisuoja pojassa ja ’slip’ suojaamassa lyöntipinnan ja pohjan välistä kulmaa. Maila on erittäin hyvin säilynyt ja on vuoden 1920 paikkeilta.

 

W.Davidson brassie

W.Davidson brassie. Mailan on tehnyt W.Davidson. Hän työskenteli aikanaan McEwanin oppipoikana kunnes perusti oman firman yhdessä veljensä kanssa vuonna 1895. Mailan varsi on kiinnitetty lapaan socket-liitoksella mutta se on naamioitu näyttämään splice head liitokselta. Vaihto näiden liitosten välillä tapahtui vuosisadan vaihteen paikkeilla. Lavassa on messinkinen pohjalevy ja pässinsarvesta tehty slip suojaamassa lyöntipinnan alakulmaa. Lyöntipinnassa on nahasta tehty suoja. Maila on vuosisadan vaihteen paikkeilta.

 

Lisää puumailoja löytyy näistä erillisistä osastoista:

     

Tiedustelut

Golfantiikki / Antti Paatola
Kylväjäntie 7
01800 Klaukkala
Finland
p. +358 400 458 520

Yhteydenottolomakkeella suora yhteys sähköpostiini.

 

 


Ben Sayers Gruvsol brassie

 


Simpson Perfect Balance draiveri

 


G.T.Harris brassie

 


W.Davidson brassie