GOLFPISTE HICKORY OPEN PAATOLALLE JA MIKKOLALLE

Mukava kisa hyvässä seurassa


Ennen starttia, Antero Holmalahti, Maarit Aspela, Mika Hjorth

Upeassa kelissä pelattu Golfpiste Hickory Open houkutteli viikonloppuna Vuosaareen normaalit parikymmentä pelaajaa. Tuulesta ei ollut tietoakaan mutta kentän tuuheat raffit rankaisivat sinne eksyneitä pelaajia rankalla kädellä. Tulostaso ei näin ollen päätä huimannut.

Koko kauden kulkua noudattaen tälläkin kertaa menestystä tuli sekä ensikertalaisille että Hickory Tourin veteraaneille. Toista kertaa tällä kaudella voittajana oli tasoitussarjassa Antti Paatola. Lyöntipelisarjan voitto meni jälleen ensikertalaiselle, tällä kertaa Golf Talmassa prona työskentelevä Jouko ’Jokeri’ Mikkola kävi näyttämässä miten ammattimies osaa pelata myös historiallisilla välineillä.


Antti Paatola, Outi Hemmo ja Jussi Markkanen

Raffit rankaisivat

Vuosaaren kenttä on mainio hikkorikenttä ja se oli mainiossa kunnossa. Keli oli hieman liiankin kesäinen ja normaalisti läsnä oleva tuuli puuttui lähes kokonaan. Sen sijaan raffit olivat tavallistakin hankalammat. Edellisviikon sateet ja lämmin keli olivat saaneet karheikot rehottamaan ja kaikilla sinne joutuneilla oli suuria vaikeuksia.

Lyöntipelissä parhaan tuloksen pelasi PGA pro Jokeri Mikkola Golf Talmasta. Kaverilta lainatuilla mailoilla pelaten hän takoi tuloksen 83. Reilusti hänelle jäivät Mika Hjorth ja Jorma Karlstedt tuloksillaan 90 ja 91.Seuraavina olivat Vuosaaren omat pelaajat Lasse Vaajanen ja Timo Hietala.


Jokeri Mikkolan avaus ykkösellä.

Samalla Lasse Vaajanen pelasi itsensä Vuosaari Golfin hikkorimestariksi. Timo Hietala oli puolustava klubimestari mutta joutui tällä kertaa tunnustamaan Vaajasen yhdellä lyönnillä paremmakseen. Mestaruustaistossa kolmanneksi tuli Timo Holttinen.

Tasoitussarjassa voiton otti ehkä jopa odotetusti Antti Paatola. Voitto oli hänelle toinen tällä kaudella. Tulos tällä kertaa oli 27 pistettä. Tasaisesta porukasta seuraaviksi nousivat Jokeri Mikkola ja Eino Rask 25 pisteellä, näistä Jokeri toisena paremmalla tasoituksella. Heistä pisteen jäivät Mika Hjorth ja kotikentällään pelannut Timo Hietala.


Pekka Forselius ja Eino Rask.

Kaikki auki ennen finaalia

Tourin kokonaispisteissä lyöntipelisarjassa johtopaikalle palasi Mika Hjorth. Kakkossija ja kaksi voittoa antavat hyvät lähtökohdat finaaliin. Yhteispisteillään 42 Mikan johto toisena olevaan Jussi Markkaseen on kuusi pistettä, ei paljoakaan kun muistaa että finaalissa on tarjolla tuplapisteet ja voittaja kuittaa 30 pisteen lisäyksen. Teoreettiset mahdollisuudet voittoon sarjassa on itse asiassa kaikkiaan kahdeksalla pelaajalla. Parhaina Mikan ja Jussin jälkeen tulevat Jorma Karlstedt 35 pisteellä sekä Jussi Karttunen ja Antti Paatola 24 pisteellä.

Antti Paatola vankisti johtoaan tasoitussarjassa. Hänellä on koossa kahdesta voitosta ja kahdesta kakkossijasta yhteensä 54 pistettä. Perässä tulevat Mika Hjorth 35 pisteellä, Jussi Markkanen 29 pisteellä ja Jussi karttunen 25 pisteellä. Heillä kaikilla on myös mahdollisuus teoriassa finaalivoitolla voittaa koko kauden 2011 hikkorikiertue. Kaikki on siis auki vielä kokonaiskilpailuiden voiton suhteen.


Työkalut

Vanajanlinna Hickory Final kruunaa kauden

Hikkorikausi huipentuu jälleen kerran Vanajanlinnan upealla kentällä pelattavaan finaaliin. Puitteet finaalille ovat Vanajanlinnassa erinomaiset, kenttä ja klubitalon palvelut ovat aina pärjänneet Golf Digestin äänestyksissä. Luvassa on siis upea päätös hikkorikaudelle 2011.

Finaali pelataan lauantaina syyskuun 17. päivänä lähtöjen alkaessa kello 12. Kierroksen jälkeen kokoonnumme yhteiselle päivälliselle ja koko kauden päättävään palkintojenjakoon klubitalolle. Kilpailumaksu finaalissa on 50 euroa ja yhteinen illallinen maksaa 20 euroa. Osallistuminen ei edellytä menestystä tai osallistumista kauden aikaisemmissa tapahtumissa.

Lisätietoja ja kilpailukutsu finaaliin ilmestyvät lähipäivinä näillä sivuilla.