AITO SKOTTIKELI VUOSAARESSA

Risto Lehtinen voitti molemmat sarjat Pro Golf Hickory Openissa

Aamun melko rankka sade loppui sopivasti pari tuntia ennen kisan alkua ja Pro Golf Hickory Open pääsi alkamaan tyypillisessä skotlantilaisessa kelissä. Lämpötila oli noin 15 astetta ja tuuli sen verran, että se vaikutti peliin merkittävästi.

Parhaiten olosuhteet hallitsi Suur-Helsingin Golfin Risto Lehtinen voittamalla molemmat sarjat. Tasainen peli toi tulokseksi 30 pistettä mikä tuli 90 lyönnillä. Parhaan vastuksen hänelle antoi Antti Paatola myöskin tuloksella 30 pistettä. Kolmantena oli Lennart Sandgren 27 pisteellä ja neljäntenä Jussi Markkanen 25 pisteellä. Leideistä paras tulos oli Vuosaaren Riitta Forseliuksen 20 pistettä.


Voittajan tyylinäyte aikaisemmin kesällä Kytäjällä.

Lyöntipelissä Risto Lehtistä lähimmäksi pääsivät Jussi Markkanen ja Tatu Puupponen 95 lyönnillä. Myös Antti Paatola ja Aki Ahlfors pelasivat alle sadan tulokset 96 ja 98 lyönneillä.

Mukana kisassa oli myös seitsemän Vuosaari Golfin jäsentä ratkaisemassa seuran omaa hikkorimestaruutta. Mestariksi leivottiin tänä vuonna Timo Hietala, ensikertalainen hikkorigolfari.

Kokonaisvoitto vielä avoinna

Kokonaispisteissä Risto Lehtinen kipusi mukavasti kohti kärkeä sijoille 4 ja 2. Tasoituskisan puolella Antti Paatola pitää edelleen selvää johtopaikkaa 57 pisteellä. seuraavina tulevat Jussi Karttunen 36 pisteellä, Jussi Markkanen 35 pisteellä ja Risto Lehtinen 30 pisteellä. Näillä kolmella on vielä mahdollisuus ohittaa Antti ja voittaa Tourin kokonaiskisa kolmen viikon päästä pelattavassa finaalissa Vanajanlinnassa. Tämä kuitenkin edellyttää Antti Paatolalta lievää epäonnistumista finaalissa.

Lyöntipelisarjan kokonaistilanne on tasaisempi. Jussi Karttunen johtaa edelleen 50 pisteellään. Kohtuullisen lähellä häntä ovat Risto Lehtinen ja Jussi Markkanen 40 ja 35 pisteellä. Vain sijoittumalla kolmen ensimmäisen joukkoon varmistaa Jussi Karttunen Tourin lyöntipelisarjan kokonaisvoiton.

Kauden finaali pelataan siis Vanajanlinnassa syyskuun 19. päivänä. Kisa alkaa kello 12. Ilmoittautuminen Golfantiikkiin on alkanut. Mukana tulee olemaan maamme hikkorigolfareiden koko kärki joten luvassa on hyvää golfia hienolla kentällä.

Myös Vanajanlinnassa järjestetään ennen tapahtumaa hikkoriklinikka jossa tapahtuman osallistujat saavat opastusta ja tuntumaa hikkorimailoihin. Klinikka alkaa kisapäivänä kello 10.00 Linna Golfin rangella. Myös mailojen jako tapahtuu rangen läheisyydessä.