VIIPURI 70 JONNE ASIKAISELLE JA ANTTI PAATOLALLE


Onnistuneen päivän voittajat vasemmalta Antti Paatola hcp-sarja, Jonne Asikainen scr-sarja ja Jarmo Hurri, paras asu.

Viipurin Golf halusi juhlistaa 70-vuotista taivaltaan ottamalla juhlaviikon ohjelmaan mukaan myös Finnish Hickory Tourin yhden osakilpailun. Muutenkin juhlaviikolla oli erilaisia tapahtumia joka päivä ja viikko huipentui jäsenistön yhteiseen juhlakilpailuun ja iltajuhlaan. Hienoa, että hikkorigolf pääsi mukaan Suomen toiseksi vanhimman kentän juhlintaan.

Viipurin Golf tunnetaan maamme eturivin seuroihin kun tarkastellaan heidän tuottamiaan Suomen parhaita golfareita. Tämän päivän pelaajista Antti Ahokas ja Toni Karjalainen ovat Viipurin Golfin kasvatteja. Samoin joukko tämän päivän eturivin amatööripelaajista tulee Lappeenrannasta. Heistä tässä tapahtumassa mukana olivat Annika Korkeila ja Jonne Asikainen.

Antti Paatola siirtyi kärkeen Tourin kokonaispisteissä

Tasoituksellisen sarjan kärkeen Kahilanniemessä pelasi Antti Paatola tuloksella 33 pistettä. Samalla hän siirtyi kärkeen myös Tourin kokonaispisteissä sijoituttuaan toiseksi edellisessä Keimolan osakilpailussa. Toiseksi pelasi maamme amatöörihuippuihin kuuluva Jonne Asikainen 31 pisteellä. Häntä seurasivat tasaisena rintamana Lauri Melanen, Anssi Paunonen, Markus Melanen ja Annika Korkeila.

Tourin kokonaispisteissä hcp-sarjassa Antti Paatolan johto on tässä vaiheessa ylivoimainen. Hänen 27 pistettään on kaksitoista pistettä enemmän kuin kakkosen, Keimolan Lennart Sandgrenin joka edellisen kisan voitollaan ansaitsi 15 pistettä. Kolmantena on tämän kisan kakkonen, Jonne Asikainen 12 pisteellä. Seuraavina tulevat Pirkko Yrjälä, Lauri Melanen, Jussi Markkanen ja Anssi Paunonen. Tilanne kuitenkin muuttuu Tourin edetessä. Ainoastaan kolme parasta tulosta huomioidaan Tourin kokonaispisteissä joten takaa ehtii vielä hyvin kärkitaistoon.


Jonne Asikaisen tyylinäyte, avaus reilut 200 metriä.

Ylivoimainen Jonne Asiakainen

Lyöntipelissä yksi oli ylitse muiden. Jonna Asikaiselle ei muusta joukosta vastusta ollut. Samalla hän pelasi Kahilanniemen uudeksi kenttäennätykseksi 75 lyöntiä. Edellinen ennätys oli Henri Inkin 81 parin vuoden takaa. Jonnen takana joukko oli tasainen. Annika Korkeila ja Lauri Melanen pelasivat tuloksen 92, Ilkka Kaarna tuloksen 94 ja kolme pelaajaa oli tuloksessa 96. Samassa yhteydessä pelatun Viipurin Golfin hikkorimestaruuden voitti luonnollisesti kisan voittajana Jonne. Minulla oli ilo toimia Jonnen merkkarina ja sain todistaa todella upeata hikkoripeliä. Jonnen lyönnit olivat pitkiä ja suoria niinkuin vain maamme amatöörihuipulta odottaa sopiikin.

Lyöntipelisarjassa Tourin kokonaistilanne on tasainen. Kärjessä ovat yhden voiton haalineet Mika Hjorth ja Jonne Asikainen. Jaetulla kolmossijalla ovat käytyjen kisojen kakkoset, Lennart Sandgren ja Lauri Melanen. Jaetulla viidennellä sijalla ovat käytyjen kisojen kolmoset eli Annika Korkeila ja Juhani Varjonen.

Lyöntipelisarjassa Tourin kokonaistilanne on tasainen. Kärjessä ovat yhden voiton haalineet Mika Hjorth ja Jonne Asikainen. Jaetulla kolmossijalla ovat käytyjen kisojen kakkoset, Lennart Sandgren ja Lauri Melanen. Jaetulla viidennellä sijalla ovat käytyjen kisojen kolmoset eli Annika Korkeila ja Juhani Varjonen.


Jarmo Hurrin tyylinäyte ykkösen avauksessa. Tiukka rystylyönti.

Seuraavat kisat Vääksyssä ja Kytäjällä.

Seuraavat Hickory Tourin osakisat pelataan Vääksyn Kanavagolfissa ja Kytäjällä. Kanavagolfissa pelataan Jaguar AutoDuo Golf heinäkuun 8. päivä. Samana päivänä on Vääksyn kanavalla mobilistien kokoontuminen joten samaan reisuun voi yhdistää muutakin kulttuuria. Osa noista museoautoista ja muutama mobilisti on tulossa myös Kanavagolfiin tapahtuman ajaksi.

Evolvit Historic Golf pelataan 20.7. Kytäjän uudemmalla NW-kentällä. Perinteisesti Kytäjän kisa on ollut osallistujamäärältään runsaslukuisin joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Viime vuonna Kytäjän upealla SE-kentällä Mika Hjorth pelasi tuloksen 73 mikä edelleen on paras Suomessa pelattu hikkoritulos.