KAUSI PÄÄTÖKSEEN VANAJANLINNASSA


Kilpailijoita valmiina lähtöön

Uusi ja vanha voittaja Tourilla

Toista kertaa pelattiin Hickory Tourin finaali Vanajanlinnassa. Hienossa kelissä pelatussa finaalissa oli mukana valitettavan vähän osanottajia, vain kolmetoista pelajaa. Myös Tourin src-sarjassa kärjessä ollut Porin Jussi Karttunen oli estynyt, muuten mukana olivat kaikki Tourin kokonaisvoittoon vielä mahdollisuuksia omanneet pelaajat.

Kisan voittoon pelasi porilainen Kim Hietamäki. Tasaisella pelillään hän sai kasaan 32 pistettä joka toi selvän neljän pisteen voiton ennen Markku Myllyharjua. Hänelle pisteellä hävisivät seuraavat kolme pelaajaa, Jussi Markkanen, Raimo Levula ja Tea Sahlberg jotka siis olivat sijoilla 3-5.


Kim Hietamäki valmistautuu avauslyöntiinsä Vanajanlinnan ykköstiillä

Lyöntipelissä Jussi Markkanen ja Mika Hjorth kävivät samassa ryhmässä pelaten alkuväylillä tasaista kisaa voitosta. Mika onnistui kuitenkin karistamaan Jussin kannoiltaan. Vielä 12 väylän jälkeen eroa oli vain yksi lyönti mutta sitten ero repesi päätyen lopulta viiten lyöntiin. Mikan tulos oli vaatimaton 88 lyöntiä ja Jussin lopulta 93 lyöntiä. Alle sadan pelasivat myös Markku Myllyharju ja Kim Hietamäki.

Mukana oli myös kolme leidiä hikkorimailoineen. Parhaiten heistä pelasi Vuosaaren Tea Sahlberg 27 pisteellä ja 104 lyönnillä. kirsi Ahlfors ja Maarit Aspela jäivät hänestä selvästi.

Antti Paatola ja Jussi Markkanen veivät kokonaisvoitot


Mika Hjorthin tyylinäyte ykköstiillä


Risto Lehtinen seuraa kun Aki Ahlforsin kiltti heilahtaa

Tourin hcp-sarjassa kokonaisjohdossa ollut Antti Paatola epäonnistui eikä pystynyt lisäämään pistesaldoaan huolimatta jaossa olleista tuplapisteitä. Hän onnistui kuitenkin säilyttämään aikaisemmin hankkimansa johdon ja voitti koko Tourin 57 pisteellä. Aivan niskaan, 55 pisteeseen nousi Jussi Markkanen sijoittuessaan kolmanneksi päivän kisassa. Yksi piste enemmän päivän kisassa ja voitto olisi ollut Jussin. Seuraavina, jo selvästi jääneinä olivat päivän kisassa menestyneet Kim Hietamäki ja Markku Myllyharju 38 ja 37 pisteellä. Naisista paras oli kokonaiskisassa sijalle 11 päätynyt Tea Sahlberg.

Lyöntipelisarjassa johdossa ollut Jussi Karttunen ei päässyt puolustamaan johtoaan ja niinpä hänestä ohi kiilasi Jussi Markkanen saatuaan kakkossijastaan riittävästi lisäpisteitä. Jussin lopullinen pistemäärä oli 59 pistettä. Jussi Karttusen pisteet olivat 50, sama mihin päivän kisan voittanut Mika Hjorth päätyi. Kakkosena ennen päivän kisaa ollut Risto Lehtinen epäonnistui jääden ilman lisäpisteitä. Näin hän päätyi neljänneksi 40 pisteellään. Naisista paras myös tässä sarjassa oli Tea Sahlberg päätyen lopulta sijalle 14.

Kiitokset kaudesta kaikille

Golfantiikki kiittää kaikkia kauden kisoihin ja kisajärjestelyihin osallistuneita. Yhteistykumppaneiden ja yhteistyökenttien tuki Tourin järjestelyissä on ollut ensiarvoisen tärkeätä. Yli 60 eri pelaajaa kävi testaamassa taitojaan hikkorimailoilla kauden Tour-tapahtumissa. Siitä iso käsi kaikille.

Ensi kauden Hickory Tourin suunnittelu on jo alkanut. Tour pelataan pääsääntöisesti samalla konseptilla kuin tänäkin vuonna. Osa järjestävistä kentistä tulee olemaan samoja kuin tänäkin vuonna, osa isäntäkentistä tulee luultavasti muuttumaan. Jos kentälläsi on kiinnostusta järjestää Tourin osakisa niin yhteys Golfantiikkiin ja etsitään kisalle paikka kalenterista.