VANAJANLINNA HICKORY FINAL KRUUNASI HIENON HIKKORIKAUDEN

Jussi Markkanen ja Mika Hjorth veivät finaalin


Lähtöä odottamassa vasemmalta Ola Sahlberg, Lassi Tilander ja Jussi Markkanen.

Linna golfin mahtavalla kentällä upeassa auringonpaisteessa ratkottiin tämän vuoden Finnish Hickory Tourin voitto. Käytetty pistelaskujärjestelmä takasi sen, että hyvin monella pelaajalla oli vielä mahdollisuus voittaa ainakin toinen sarjoista, joillakin jopa molempien sarjojen voitto oli mahdollinen.


Vasemmalta Ken Chapman, Risto Lehtinen, Laura Lehtinen, Kenneth Katter.

Keimola Golfin Jussi Markkanen oli latautunut kisaan parhaiten. Hän pelasi kauden parhaan hikkorikierroksensa ja voitti Vanajanlinna Hickory Finalin hcp-sarjan selvällä viiden pisteen erolla toiseksi tulleeseen Antti Paatolaan. Muuten tasaisen joukon seuraavat olivat SHG:n Risto Lehtinen ja Talia edustava Helka Chapman.

Jussi Markkanen pisti tiukoille myös src-sarjassa sarjaa yleensä hallinneen Mika Hjortin jääden tälle vain kaksi lyöntiä. Muut jäivätkin heille jo selvästi. Kun Mikan ja Jussin tulokset olivat 90 ja 92 niin seuraavat olivat jo sata ja siitä ylöspäin.

Tourin voittajat Keimolasta

Tourin 2009 kokonaispisteissä tasoitussarjan voittoon nousi koko kauden kärjessä tai sen tuntumassa ollut Antti Paatola. Ennen päätöskilpailua hänen kanssaan tasoissa ollut Lennart Sandgren epäonnistui hieman ja sai päästää Jussi Markkasen edelleen. Pisteet olivat Antilla 54, Jussilla 46 ja Lennartilla 42. Antti ja Lennart voittivat kauden aikana kahdesti ja Jussi yhden kerran.

Lyöntipelissä koko kautta on hallinnut Mika Hjorth ja hän voittikin sarjan täysillä pisteillä kolmella voitollaan. Tässäkin sarjassa toiseksi nousi finaalin hyvällä pelillään Jussi Markkanen. Seuraavina olivat Risto Lehtinen ja Antti Paatola. Tilanne Mikan takana oli hyvin tasainen. Esimerkiksi lyönti vähemmän finaalissa Antille olisi tuonut hänelle kakkossijan kokonaiskilpailussa.


Lähtöä odottavat vasemmalta Tea Sahlberg, Maarit Aspela ja Helka Chapman.

Keimolan pelaajat olivat tällä kaudella melko hallitsevia Tourin kisoissa. Jaossa olleesta kahdestatoista sarjavoitosta meni vain kolme muille kuin Keimolaa edustaville pelaajille. Tällä hetkellä Keimola Golf on suomalaisen hikkorigolfin keskus mutta onneksi vastaavia keskittymiä on kasvamassa muillekin kentille.


Mika Hjorth pienissä vaikeuksissa.

Tulokset(PB):


Mikko Ilonen poikkesi kokeilemassa hikkorimailoilla lyömistä. Kokemuksesta keskustelemassa Mikon kanssa Jussi Markkanen ja Lassi Tilander.

 1. Jussi Markkanen, KGV 32 pistettä
 2. Antti Paatola, KGV 27 pistettä
 3. Risto Lehtinen, SHG 25 pistettä
 4. Helka Chapman, HGK 25 pistettä
 5. Mika Hjorth, KGV 24 pistettä
 6. Lennart Sandgren, KGV 22 pistettä

Lyöntipelitulokset (par 72):

 1. Mika Hjorth, KGV 90 lyöntiä
 2. Jussi Markkanen, KGV 92 lyöntiä
 3. Risto Lehtinen, SHG 100 lyöntiä
 4. Ola Sahlberg, VGH 104 lyöntiä
 5. Antti Paatola, KGV 104 lyöntiä
 6. Ken Chapman, HGK 108 lyöntiä

Tourin lopulliset tulokset (PB):

 1. Antti Paatola, KGV 54 pistettä
 2. Jussi Markkanen, KGV 46 pistettä
 3. Lennart Sandgren, KGV 42 pistettä
 4. Risto Lehtinen, SHG 33 pistettä
 5. Mika Hjorth, KGV 31 pistettä
 6. Helka Chapman, HGK 19 pistettä

Lyöntipelitulokset (par 72):

 1. Mika Hjorth, KGV 60 pistettä
 2. Jussi Markkanen, KGV 41 pistettä
 3. Risto Lehtinen, SHG 38 pistettä
 4. Antti Paatola, KGV 37 pistettä
 5. Hannu Narvi, IkG 22 pistettä
 6. Ola Sahlberg, VGH 19 pistettä