VARJOPUU HICKORY OPEN HOUKUTTI ENNÄTYSOSANOTON


Tunnelmakuva hikkoritapahtumasta

33 pelaajaa helteessä

Koko Suomen nauttiessa hienosta helteestä kokoontui ennätyssuuri 33 pelaajan joukko pelaamaan Tuusulan hyväkuntoiselle kentälle pelaamaan Varjopuu Hickory Openia. Tuusulan hyväkuntoinen kenttä oli ensimmäistä mutta ei varmasti viimeistä kertaa Tourin tapahtuman näyttämönä.

Tasoitussarjassa Antti Paatola esitti kierroksen, jota ihmettelivät pelaajan lisäksi kaikki muutkin. Kierroksen alku oli huono, ulosmenoon kului yhteensä 54 lyöntiä ja tuloksena oli vaatimaton 13 pistettä. Tässä vaiheessa se toi kahdeksannen sijan. Paluu olikin sitten aivan eri maata. Paluuseen Paatola pelasi kaksi birdietä, neljä paria, kaksi bogia ja yhden tuplan. Seitsemän viimeistä reikää sujui tulokseen yksi alle. Yhteensä paluu vei 36 lyöntiä ja toi 25 pistettä.


Lähestyminen griinille

Tuloksellaan 38 pistettä Antti Paatola voitti neljällä pisteellä toiseksi pelanneen Jussi Karttusen. Seuraavina tulivat Lennart Sandgren 28 pisteellä ja Peter Frilander 27 pistäällä. Saman 27 pistettä saivat myös Mika Hjorth ja Ola Sahlberg.

Samalla vaihtui kokonaiskisan johtopaikka. Paatola siirtyi kärkeen 40 pisteellään. Seuraavina tulevat Tuusulassa epäonnistunut Jussi Markkanen ja hyvin pelannut Jussi Karttunen. Pisteitä heillä on 27 ja 26.

Lyöntipelissä tasaisempaa

Lyöntipelissa pelattiin selvästi kauden parasta hikkorigolfia. Voittoon pelasi Jussi Karttunen tuloksellaan 80. Selvä parannus edellisen kisan tulloksesta 95. Tämä oli Karttuselle jo toinen voitto tämän vuoden Tourilla. Lähelle häntä pääsivät Peter Frelander 82 lyönnillä ja Mika Hjorth tuloksellaan 83. Myös kolme seuraavaa saivat tuloksen joka alkoi kahdeksikolla.

Kokonaiskilpailussakin tilanne vaihtui Jussi Karttusen siirtyessä kärkeen. Hänellä on kasassa jo 38 pistettä seuraavien, Jussi Markkasen, Mika Hjorthin ja Ola Sahlbergin ollessa tuloksissa 23, 20 ja 19.

Samassa yhteydessä pelattiin Tuusulan Golfklubin hikkorimestaruudesta. Mukana oli 13 tuusulalaista pelaajaa. Mestaruuden vei nimiinsä Peter Frelander. Seuraavina olivat veljekset Jouni Varjonen 87 lyönnillä ja Juhani Varjonen 89 lyönnillä.

Seuraavaksi Talin SM-kisoihin ja sitten Poriin


Suomen ja Ruotsin maajoukkueet vuonna 2009

Hickory Tourin seuraava osakilpailu, Kalafornia Hickory Open pelataan Porin Golfkerhon Kalafornian kentällä elokuun 8. päivänä. Startit kello 10.00 alkaen. Ilmoittautuminen kisaan alkaa lähiaikoina. Ilmoittautumiset Golfantiikkiin tai PGK:n klubille.

Myös Kalaforniassa järjestetään ennen tapahtumaa hikkoriklinikka jossa tapahtuman osallistujat saavat opastusta ja tuntumaa hikkorimailoihin. Klinikka alkaa kisapäivänä kello 9.00 Kalafornian rangella.

Ennen Poria pelataan kuitenkin hikkorigolfin SM-titteleistä ja Finnish Hickory Open Talissa 17. heinäkuuta. Edellisenä päivänä pelataan Suomen ja Ruotsin välinen maaottelu. Ilmoittautumisaikaa kisaan on jatkettu, ilmoittautua voi vielä 7.7. asti. Ilmoittautumiset Suomen Golfhistorialliseen Seuraan. Lisätietoja nettisivuilla www.sghs.fi.