Osanottajat lähtötunnelmissa Harjattulassa. Kuvat Tor Spiik

HARJATTULASSA TEHTIIN ENNÄTYKSIÄ

Hyviä hikkoripelaajia Turun seudulla

Peruutetun Meri-Teijon kilpailun tilalle pikaisesti järjestetty Finnish Hickory Tourin osakilpailu oli kaikin puolin menestys. Turun seudun golffarit ottivat tapahtuman innolla vastaan ja niin kisaan saatiin jälleen uusi osanottajaennätys, mukana oli yhteensä 11 pelaajaa. Kisassa tehtiin myös uusi tulosennätys kun kaksi pelaajaa, Mikko Poutanen ja Petteri Lehtonen kiersivät Harjattulan kentän 80 lyönnillä.

Varsinainen kilpailu pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä ja voittoon nettotuloksella 81 pelasi Antti Paatola tasoituksella 14. Mikko Poutanen pelasi tasoituksella +1 ja päätyi samaan nettotulokseen paluutuloksen ratkaistessa. Petteri Lehtosen tasoitus oli +2 ja näin hän jäi lyönnin päähän kärkiparista. Seuraavat sijat ja paikan Hickory Tourin syyskuiseen finaaliin saavuttivat Kalevi Kurkijärvi, Matti Kulo ja Rikhar Sanaksenaho.

Sää suosi, juuri ja juuri

Kisassa Harjattulan kenttä pelattiin punaisilta lyöntipaikoilta. Näin kentän pituudeksi tuli noin 5000 metriä, mikä on sopiva pituus hikkorimailoilla. Kenttä oli hyvässä kunnossa huolimatta pitkään kestäneestä kuivuudesta. Asia kuitenkin korjaantui ainakin vähäksi aikaa hieman myöhemmin.

Tänä kesänä ei sadetta ole saatu kovinkaan paljoa, ei ainakaan eteläisessä Suomessa. Tällä kertaa pelaajat olivat kastua kunnolla. Kisan aikana paljon tummia, uhakaavan näköisiä pilviä kertyi taivaalle. Viimeisten pelaajien päästyä klubitalon suojiin alkoikin melkoisen paha ukkosmyrsky joka riehui jonkin aikaa kentän päällä. Vaikka sade ja ukkonen keskeyttivätkin pelin koko kentän alueella, oli se toiminnanjohtaja Juha Laukkasen mukaan erittäin tervetullut.

Viimeiset finaalipaikat jaetaan lauantaina elokuun 5. päivänä. Tällöin Finnish Hickory Tour jatkaa Keimolassa. Kilpailun startit ovat kello 12 alkaen. Ilmoittautumiset mahdollisimman pian Golfantiikkiin tai suoraan Keimolaan. Vuokramailoja riittää vain 20 pelaajalle.


Petteri Lehtonen


Mikko Poutanen


Toiminnanjohtaja Juha Laukkasen tyylinäyte