The Great Triumvirate

1800-1900 lukujen vaihteessa kolme golftaituria hallitsi golfin niin vakuuttavasti, että heitä alettiin kutsua nimella The Great Triumvirate, suuri triumviraatti. Nämä miehet olivat James Braid, J.H.Taylor ja Harry Vardon. Vuosien 1894 ja 1914 välillä he voittivat yhteensä 16 The Open mestaruutta, Vardon ennätyksellisesti kuudesti ja molemmat muut viidesti. Lisäksi he kävivät voittamassa monien muiden maiden mestaruuksia.

Kolmikko vaikutti aikana, jolloin tapahtui viimeisin välinevallankumous. He olivat merkittävällä tavalla vaikuttamassa siihen, miten peliä nykyään pelataan, minkälaisilla välineillä sitä pelataan ja minkälaisilla kentillä sitä pelataan.

Heidän vaikutuksensa nykygolfiin on muutenkin merkittävä. Vardon oli aikansa kuuluisin pelaaja ja lajin ensimmäinen supertähti. Hän teki suuren kiertueen uudella mantereella vuonna 1900 ja oli silloin myös juhlittu US Open voittaja. Braidin ja Taylorin ansioksi voidaan lukea ammattilaisgolfin aseman vakiinnuttaminen perustamalla PGA:n. Lisäksi he olivat menestyneitä kentänsuunnittelijoita.

     


Clement Flower maalasi vuonna 1913 tämän kuuluisan maalauksen, missä Vardon, Braid ja Taylor ovat St Andrewsin 2. tiillä. Vardon on juuri avannut ja Braid odottaa pallo kädessään vuoroaan. Taylor istuu kädessään mashie. Taiteilija on käyttänyt tässä vapauttaan koska Taylor oli mestari mashien käytössä ja edesauttoi mailan yleistymisessä merkittävästi.