John Henry Taylor

John Henry Taylor (1871-1963) tuli köyhistä oloista. Niinpä hän oli pakotettu aloittamaan työnteon jo nuorella iällä. 11 vuotiaana hän aloitti caddynä läheisellä Westward Ho Golf Clubilla. Melko pian hän siirtyi kentänhoitajan apulaiseksi ja loi tällöin edellytykset myöhemmin aloittamalleen kentänsunnittelulle. 19-vuotiaana hän siirtyi ammattilaiseksi mailanvalmistajaksi ja opettajaksi.

Taylor oli kolmikon ensimmäinen Open-voittaja vuonna 1894. Yhteensä hän voitti viisi Openia ja lisäksi Ranskan ja Saksan avoimet. Hän oli kuuluisa erityisesti rautapelistään. Mashien käyttäjänä hän oli mestari. Taylor sai paljon jäljittelijöitä ja mashiesta tuli jokaisen pelaajan settiin perusmaila.

Jo aikaisessa vaiheessa vuonna 1894 Taylor lyöttäytyi yhteen George Cannin kanssa muodostaen taloudellisesti erittäin menestyneen yhtiön Cann & Taylor. Cann oli mailantekijänä mestari ja Taylor keskittyi enemmän pelaamiseen. Yhtiö otti Taylorin nimikirjoituksen tuotemerkikseen vuonna 1898. Yhtiö toimi hyvällä menestyksellä molemmilla puolin Atlantin.

Taylor oli Yhdessä Braidin kanssa perustamassa PGAta ja toimi pitkään aktiivisesti golfammattilaisten asin edistämiseksi. Lisäksi hän suunnitteli runsaasti kenttiä eri puolille Britanniaa. Myös hän oli R&An kunniajäsen vuodesta 1949 alkaen.

     


J.H.Taylor