Mika Hjorth otti toisen mestaruutensa


SM-kisan tyylikkäästi pukeutuneet naisosallistujat yhteiskuvassa startterin kanssa ennen lähtöä.

Miesten tämän vuoden mestaruuskisa lupasi tasaista taistoa mestaruudesta. Mukana olivat lähes kaikki hikkorigolfin aktiiviharrastajat ja mukana myös muutama mainio porilainen pelaaja jotka kuitenkin olivat hikkorigolfareina vasta-alkajia.

Kisan alku lupailikin tasaista taistoa. Pieneen johtoon kisan puolivälissä kiri porilainen juniorilupaus Henri Tuovinen. Hän kääntyi kotiinpäin tuloksessa 39. Hänen niskassaan, tuloksissa 41-43 oli yhteensä kahdeksan pelaajaa joista parhaissa asemissa Henrin isä Ville Tuovinen ja Jussi Markkanen

Ratkaisut pelattiin paluuysillä, missä esiin nousi Mika Hjorth pelaamalla paluun tulokseen 37. Tuloksellaan 79 Mika oli ainoa 80 alittaja. Ikaalisten Risto Merkkiniemi teki myös nousun pelaamalla paluun tulokseen 40 ja yhteistuloksen 83. Tasaisella esityksellä 43 ja 42 tuli kolmanneksi Antti Paatola. Puolivälissä johdossa ollut Henri Tuovinen putosi viidenneksi käytettyään paluuseen kahdeksan lyöntiä ulosmenoa enemmän.

Selvä voitto Tea Sahlbergille

Naisten mestaruudesta odotettiin tasaista kisaa puolustavan mestarin Kaisu Sjöblomin ja Tea Sahlbergin välillä. Viime vuonna Kaisu säilytti mestaruutensa vain yhden lyönnin erolla Teaan. Yllättäjän paikka oli varattu Maarit Aspelalle.

Naisten kisa ratkesi kuitenkin jo alkuväylillä. Tea Sahlberg kuroi alusta asti tasaisesti eroa ja puoliväliin mennessä eroa oli kahdeksan lyöntiä. Loppu meni tasaisemmin ja lopullisesti Tean ero toiseksi tulleeseen Kaisuun oli venähti yhteentoista lyöntiin. Kolmanneksi tuli Maarit Aspela Keimola Golfista, hänkin selvästi kakkossijan takana.

Finnish Hickory Open selvällä erolla Antti Paatolalle


Lassi Tilander ojensi Finnish Hickory Openin kiertopalkinnon voittajalle

Finnish Hickory Open on vanhin Suomessa pelattu hikkorikisa. Nyt pelattu oli järjestyksessään jo viides. Ensimmäisen kerran kiertopalkinnosta pelattiin syksyllä 2005. Kisan aikaisemmista voittajista mukana oli kolme, ensimmäinen voittaja Veli-Matti Salminen Lappeenrannasta (2005), Antti Paatola (2007) ja Kim Hietamäki (2008).

Edelliset voittajat olivat hyvin esillä tälläkin kertaa. Veli-Matti Salminen päätyi viidenneksi 77 nettolyönnillä. Kim Hietamäki tuloksellaan 74 oli kolmas. Hänen edelleen kiilasivat ensikertalainen hikkorigolfari Markku Myllyharju tuloksella 73 ja Antti Paatola jonka voitto tuli lopulta melko selvästi tuloksen ollessa 67.