SUOMEN GOLFHISTORIALLINEN SEURA ry (SGHS ry) PERUSTETTU


Perustavan kokouksen tunnelmaa.

Suomen Golfhistoriallisen Seuran perustava kokous pidettiin 19.2.2007 GolfSataman neuvottelutiloissa Helsingin Hernesaaressa. Paikalla oli kymmenen asiasta kiinnostunutta jotka päättivät seuran perustamisesta, hyväksyivät seuran säännöt, päättivät liittymis- ja jäsenmaksuista sekä valitsivat seuralle sen ensimmäisen hallituksen.

Seuran tarkoituksena on edistää golfin historian tutkimusta Suomessa samoin kun muutakin golfin historiaan liittyvää toimintaa. Lisäksi seura haluaa toimia kaikkien golfin keräilijöiden yhteisenä foorumina. Vanhoilla välineillä tapahtuva pelaaminen, hikkorigolf, tulee olemaan oleellinen osa toiminnassa.

Seuran ensimmäiseen hallitukseen valittiin Lassi Tilander puheenjohtajaksi ja jäseniksi Mika Hjorth, Antti Paatola, Tapio Pekkola ja Jukka Ylijoki. Jäsenmaksuksi ensimmäiselle toimintavuodelle päätettiin 20 euroa ja liittymismaksuksi 10 euroa. Kannatusjäseneksi pääsevät yhteisöt, yritykset ja yksityiset maksamalla kannatusjäsenmaksun 200 euroa.

Seuran perustamispaperit lähetetään viipymättä Yhdistysrekisteriin ja Seura aloittaa toimintansa välittömästi. Ensimmäisenä toimenpiteenä on jäsenhankinnan aloittaminen samalla kun ensi kauden toimintaa ryhdytään suunnittelemaan.

Seuran perustamisesta kertova juttu Suomen Golfliiton golf.fi-sivustolla.

Seura on tarkoitettu kaikille golfin historiasta kiinnostuneille. Mikäli Suomen Golfhistoriallisen Seuran jäsenyys kiinnostaa, ota yhteys Antti Paatolaan vaikka näiden sivujen yhteydenottolomakkeen avulla.


Taustaa

Suomessa aloitettiin golfin pelaaminen 75 vuotta sitten kun maamme ensimmäinen seura perustettiin ja Helsingin Taliin ryhdyttiin puuhaamaan Suomen ensimmäistä golfkenttää. Helsingin Golfklubi viettääkin tänä vuonna 75-vuotispäiviänsä. Lisäksi Suomen Golfliitto viettää tänä vuonna 50-vuotispäiviään joten historialliselta kannalta kyseessä on oikea suomalaisen golfin juhlavuosi.

Golf on peli, jonka historia kantaa huomattavan pitkälle, satoja vuosia, ja pelin historiassa riittää tutkittavaa vielä pitkään. Useissa maissa on golfin historiaan ja keräilyyn keskittyneitä yhdistyksiä sellaisia kuin British Golf Collectors Society (BGCS) Iso-Britanniassa, Golf Collectors Society (GCS) USAssa ja Svenska Golfhistoriska Sällskapet Ruotsissa. Myös muista maista löytyy vastaavia yhdistyksiä, esimerkiksi Kanadasta, Australiasta, Saksasta ja Ranskasta. Vanhin näistä on USAn yhdistys joka perustettiin jo vuonna 1970. Linkkejä joidenkin yhdistysten sivuille löytyy tämän sivuston menun kohdasta tietoa/www-sivuja.

Näiden yhdistysten toimintamuotona on yleensä golfin historian harrastuksen edistäminen, golfin keräilyn edistäminen ja pelaaminen vanhoilla välineillä, siis hikkorigolf. Kyseiset yhdistykset järjestävät vanhojen välineiden myyntinäyttelyitä, pitävät esitelmätilaisuuksia ja järjestävät hikkorigolftapahtumia. Esimerkiksi eri maiden mestaruuskilpailut ovat poikkeuksetta näiden yhdistysten järjestämiä.

PERUSTAVA KOKOUS 19.2.2007

Yhdistyksen perustava kokous pidetään 19.2.2007 kello 17.30 alkaen Golfsataman neuvottelutiloissa Helsingin Hernesaaressa osoitteessa Hernematalankatu 3, 00150 Helsinki.

Kokouksessa päätetään yhdistyksen perustamisesta ja sen säännöistä, valitaan puheenjohtaja ja hallitus sekä päätetään liittymis- ja jäsenmaksuista. Lisäksi täytetään ja allekirjoitetaan tarpeelliset asiakirjat kuten perustamisilmoitus. Tilaisuudessa keskustellaan myös yhdistyksen toiminnan suuntaviivoista ja evästetään valittavaa hallitusta lähiajan tärkeimmiksi koetuista aktiviteeteista.

Lisäksi tilaisuuden ohjelmassa on kaksi mielenkiintoista esitystä. Lassi Tilander puhuu parhaillaan viimeistelyvaiheessa olevasta Helsingin Golfklubin 75-vuotishistoriasta ja sen syntyprosessista. Samalla hän toki sivuaa Talin 75-vuotista historiaa. Tilaisuuden toinen esitys käsittelee hikkorigolfia, Antti Paatola kertoo hikkorigolfista maailmalla ja valottaa ensi kesän hikkoriohjelmaa Suomessa.

Jokainen golfin historiasta, golfin keräilystä tai hikkorigolfista kiinnostunut on tervetullut tähän perustamiskokoukseen. Vasta paikanpäällä tarvitsee tehdä päätös mukaan liittymisestä. Tarjoilujärjestelyiden vuoksi ennakkoilmoittautuminen on suotavaa mutta ei pakollista. Ennakkoilmoittautumiset sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimitse Golfantiikkiin 10.2.2007 mennessä. Yhteystiedot löytyvät sivun alapalkista.

    >>> Tarjoilujärjestelyjen vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumisia. Sen voit tehdä vaikka tästä.