Hieno auringonpaiste saatteli hikkoripelaajat matkaan. Kuvassa osa osallistujista.

Ruukkigolfissa klubitapahtuma hikkorihengessä.

Ennätysmäärä osallistujia kauniissa säässä.

Ruukkigolfissa on aina ollut vilkas ja aktiivinen klubitoiminta. Heinäkuisena arki-iltana vietettyyn klubitapahtumaan osallistui 20 Ruukkigolfin jäsentä, mukana myös ilahduttavan paljon seuran junioreita. Klubitapahtuman ohjelmassa oli 9 reikää hikkorigolfia ryyditettynä klubiravintolan erittäin maukkaalla aterialla ja tietenkin palkintojen jaolla. Useimmat pelaajat olivat pukeutuneet teeman mukaisesti 1920-luvun tyyliin mikä lisäsi tapahtuman tunnelmaa mukavasti.

Starttiajan lähestyessä klubille alkoi kokoontua toinen toistaan hienommin pukeutuneita pelaajia. Yhteensä osallistujia oli siis 20 mikä oli myös sovittu tapahtuman maksimiosallistujamääräksi. Osallistujamäärä on suurin Golfantiikin tähän mennessä järjestämissä klubitapahtumissa. Onnittelut tästä Ruukkigolfille. Hienoinen jännitys väreili ilmassa kun pelaajat lyhyen hikkoripelin esittelyn jälkeen pääsivät valitsemaan itselleen sopivia hikkorimailasettejä. Kysymyksiä sateli ilmassa. Mikä tämä mashie on? Uskaltaako näillä lyödä? Eikö varsi katkea? Monet asiat askarruttivat osallistujia. Kysymykset kuitenkin saivat vastaukset ja pelaajat uskaltautuivat kierrokselleen.


Sinne lähti, tyylillä.


Lady valkoisissa.

Matkaanlähtö sujui vaihtelevalla menestyksellä. Jotkut onnistuivat heti ensimmäisestä lyönnistä alkaen, toiset joutuivat hieman hakemaan uutta, rauhallisempaa svingiä ja puhtaampia osumia. Ykköstiillä nähtiin muutama toppi ja pari sokettia mutta enimmäkseen upeita sivalluksia pitkälle, keskelle väylää. Koko pelaajajoukko saateltiin yhdessä matkaan hienosti aplodein ja kannustushuudoin.

Peli kulki sujuvasti, toisilla hyvin ja toisilla välineisiin tutustuen ja svingiä rauhoitellen. Muutaman yrityksen jälkeen sopiva svingi löytyi ja lempimailat alkoivat erottua joukosta. Aurinko paistoi ja kaikki osallistujat tuntuivat nauttivan entisajan golfista.

Hymyileviä kasvoja klubilla


Pallo matkaan.


Voittajan tyylinäyte ensimmäisellä tiillä.

Maaliin tullessa kaikki poikkeuksetta totesivat kierroksen olleen hienon kokemuksen. Yhdessä ihmeteltiin, miten hikkorivarret voivat kestää vielä lähes sata vuotta käyttöönoton jälkeen. Ihmettelyä herätti myös se havainto, että hyvällä osumalla pallo lentää ihan yhtä hyvin kuin tämän päivän vastaavilla mailoilla. Rauhallisen svingin totesivat kaikki olevan avaimen hyvään lyontiin ja osumaan. Yhdessä todettiin myös, että saattaisi svingin rauhoittamisesta olla apua myös nykyvälineillä pelatessa.

Päivä oli junioreiden. Vaikka kyse olikin tapahtumasta ennemmin kuin kilpailusta, laskettiin lyönnit ja kärkeen kiilasivat mukana olleet juniorit. Heiltä peli tuntui sujuvan mallikkaasti heti ensilyönneistä alkaen. Toisaalta he eivät tuntuneet aristavan lyödä mailoilla heti aloituslyönnistä lähtien. Ennakkoluulottomia junnuja Ruukissa. Onnittelut.

Hikkoritapahtuma Ruukissa oli onnistunut. Sää suosi, osallistujat nauttivat, peli kulki ja ruoka maistui. Toivottavasti ensi vuonna tavataan samoissa merkeissä.