AMMATTIMIEHET MUKANA RUOTSIN HIKKORIMESTARUUSKISASSA


Kisan voittaja, Pierre Fulke avaa raudalla 310 metrisellä väylällä.

Ennätysmäärä osanottajia

Hikkorigolfin suosio on vahvassa nousussa Ruotsissa. Siitä todisteena on 14.7. Ljunghusenissa, Ruotsin eteläkärjessä pelattu Ruotsin hikkorimestaruuskilpailu. Mukana oli yhteensä 86 pelaajaa, kuusi veteraania, yhdeksän leidiä ja yleisessä sarjassa seitsemänkymmentäyksi pelaajaa. Muutamana aikaisempana vuonna osallistujamäärä on ollut viidenkymmenen luokkaa joten lisäys tälle vuodelle on merkittävä.

Yksi osallistujamäärän lisääntymiseen vaikuttava seikka on Ruotsin nykyisten ja entisten ammattilaispelaajien mukanaolo. Tällä kertaa mukana oli nykyisiä tai entisiä tour-pelaajia yhteensä seitsemän kappaletta, näistä yksi leidisarjassa. Mukana olivat mm. Adam Mednick, Magnus Sunesson ja vuoden 2002 Ryder Cupissa Euroopan puolesta pelannut Pierre Fulke.


Oikealla kisan kakkonen, Jacob Stenberg. Vasemmalla kisan 12., Euroopan Tourilla ja Euroopan Senior Tourillakin pelannut Peter Dahlberg.

Kisa oli kaikille avoin ja kansainvälinen. Mukana oli yksi pelaaja USAsta, pari Englannista, kolme Skotlannista ja kaksi Saksasta. Lisäksi minä olin mukana ainoana suomalaisena. Kisaa edeltävä viikko oli Etelä-Ruotsissa kovin sateinen ja kenttä oli paikoin hyvinkin märkä. Erityisesti bunkkerit olivat valtaosin veden täyttämiä. Tämä myös vaikutti tulostasoon koska tällaiseen bunkkeriin joutuminen merkitsi aina yhtä rangaistuslyöntiä.

Ammattilaiset kärjessä

Ei ole mikään yllätys, että kärkisijat kisassa menivät ammattimiehille. Kärkeen pelasi Pierre Fulke tuloksellaan 71 eli kentän par. Seuraavina olivat Jacob Stenberg (75), Peter Malmgren (75), Mikael Gärtner (76) ja viime vuoden voittaja, Mikael Garnow (76). Garnowia lukuunottamatta koko porukan tasoitukset pyörivät nollan tuntumassa tai plussan puolella. Itse olin tuloksellani 95 porukan keskivaiheilla sijalla 43.

Tasoitussarjan voitti Mikael Garnow tuloksella +1. Häntä seurasivat tasaisin välein Fulke (+2), Stenberg (+4) ja Gärtner (+5). Itse onnistuin melko hyvin ja olin samassa tuloksessa +5. Sillä sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi. Parannus viime vuoteen oli merkittävä. Silloin olin porukan häntäpäässä niin brutto kuin nettotuloksissakin.

Lähipelinäytös


Adam Mednick lähestyy griiniä vesirajasta.

Minulla oli ilo toimia oman kierrokseni jälkeen skotlantilaisen Scott Patrickin caddienä paluuyhdeksikön ajan. Scott pelasi samassa ryhmässä Pierre Fulken ja Magnus Sunessonin kanssa. Pääsin näin aivan vierestä näkemään hikkorigolfia parhaimmillaan. Samalla ehdin jutella voittajan kanssa hänen hikkori-innostuksestaan.

Pierre Fulke oli ennen kisaa pelannut viisi kierrosta hikkoreilla. Omia mailoja hänellä ei vielä ole mutta hyvien mailojen haku on käynnissä. Hän totesi hikkorimailoilla pelaamisen olevan todella hauskaa ja ehdottomasti jatkavansa hikkorimailoilla pelaamista. Hänen mukaansa hikkorimailoilla pelaaminen on erinomainen keino hyvällekin pelaajalle huomata mikä osa pelistä tai svingistä ei ole parhaimmillaan. Hikkoreilla pelaaminen paljastaa hänen mukaansa pienetkin puutteet pelissä.

Oli hienoa seurata Pierren, Magnuksen ja Scottin upeata peliä. Pitkä peli oli hyvää jokaisella heistä, avaukset napsahtivat reilun parin sadan metrin päähän, yleensä väylälle. Lisäksi erityisesti mestarilla oli lähipeli aivan erinomaista. Ei ihme, että hän on päässyt parhaimmillaan noin miljoonan euron vuosiansioihin.

Suomen hikkorimestaruuksista pelataan syyskuun 23. päivänä Talissa. Kisa on osa Talin 75-vuotisjuhlallisuuksia ja sen järjestää Suomen Golfhistoriallinen Seura. Toivottavasti mukaan tulee joitakin Ruotsin parhaista.