HIKKORIVIIKONLOPPU BRO BÅLSTASSA


Suomen joukkue ennen kisaa, vielä toiveikkaana.

Maaottelu selvästi ruotsalaisille

Viime vuoden tappiosta sisuuntuneet ruotsalaiset olivat saaneet kokoon joukkueen jossa oli mukana lähes kaikki Ruotsin parhaat hikkoripelaajat. Mukana olleiden tasoitukset olivat nollan ja kymmenen välillä ja joukossa oli muutama Ruotsin mestari ja yksi aikaisempi pro.


Odottelua aamupäivän ykköstiillä.


Ruotsalaisen Johan Erikssonin avaus ykkösellä. Taustalla tarkastelee Ken Chapman.

Suomen Golfhistoriallinen Seura oli koonnut joukkueensa aktiivisista suomalaisista hikkorigolfareista. Lisäksi mukana oli kaksi vahvistusta Ruotsista, suomalainen Heli Emmoth ja virolainen Jürgen Kestna. Tasoituksiltaan suomalaiset olivat neljän ja kahdenkymmenen väliltä joten ilman tasoituksia pelattavassa ottelussa oli luvassa kylmää kyytiä.


Kapteenien peliryhmä. Vasemmalta Suomen kapteeni Antti Paatola, Mika Hjorth, Owe Stenbeck ja Ruotsin kapteeni Patrick Andersson.

Maaottelussa pelattiin aamupaivällä Bro Bålstan 9-reikäisellä pikkukentällä viisi greensome-ottelua. Ottelut pelattiin viimevuotiseen tapaan Sunningdale-säännöllä loppuun asti. Aamupäivä jo näytti, mitä oli odotettavissa. Tämän lämmittelypelin jälkeen ruotsalaisten johto oli jo 10-1. Ainoan suomalaispisteen toi suomalaispari Hannu Narvi ja Lennart Sandgren jotka voittivat ottelunsa niukasti 0-1. Muuta suomalaisparit saivat takkiinsa, kuka enemmän, kuka vähemmän.

Lounaan jälkeen pelattiin Bro Bålstan 18 väylän hienolla kentällä ja pelimuotona oli tällä kertaa fourball. Aamupaivän tahti jatkui, ruotsalaiset olivat yhtä ylivoimaisia. Suomalaisista voittoon ylsi pari Mika Hjorth ja Antti Paatola. Ottelu oli heidän hallinnassaan koko ajan, ainoastaan Sunningdale-sääntö piti ottelun tasaisena. Lopputulos oli 0-2 suomalaisille. Iltapäivän lopputulos oli 12-2 ruotsalaisille ja kokonaistulos siten 22-3 isäntämaalle. Nordic Hickory Matchin kiertopalkinto jäi näin vuodeksi lahden väärälle puolelle.


Kisassa palkitut vasemmalta Ulf Redestad, Viktor Edin, Jörgen Rönnberg, Mika Hjorth ja Antti Paatola

Ensi vuonna Nordic Hickory Match pelataan jälleen Suomessa. Kenttä, jolla ottelu pelataan on vielä avoin. Tavoitteena on järjestää ottelu SM-kisojen yhteydessä jolloin saamme ruotsalaispelaajista mukavan lisän SM-kisan osallistujajoukkoon.

Suomalaisten revanssi

Sisuuntuneet suomalaiset osallistuivat myös seuraavana päivänä pelattuun Bro Bålsta Hickory Openiin. Mukana oli yli 40 palaajaa joista 32 ruotsalaista, 7 suomalaista, yksi virolainen ja yksi amerikkalainen. Kenttä pelattiin hikkorimailoille melko pitkänä, keltaiset tiit antoivat matkaksi yli 5900 metriä. Kilpailu pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä ja mukana olleet pelaajat olivat enimmäkseen singelitasoisia. samassa yhteydessä pelattiin järjestävän seuran oma hikkorimestaruus joten mukana oli paljon järjestävän Bro Bålsta Golf Clubin pelaajia.

Kilpailun voittoon pelasi oikeastaan ylivoimaisesti Keimola Golfia edustava Antti Paatola. Hän pelasi oivan hikkorikierroksen pelatessaan vain lyönnin päähän tasoituksestaan joka kuitenkin on teräsvartisten mailojen perua. Tuloksena oli siis 95 brutto eli 74 netto. Hänestä neljän lyönnin päähän pelasi toinen keimolalainen, Mika Hjorth. Hänen bruttotuloksensa 81 oli päivän paras ja nettotuloksensa 78 siis nettotuloksista toiseksi paras. Muut suomalaiset olivatkin sitten tuloslistan puolivälissä tai huonommin sijoittuneita.

Kilpailun tulokset (par 73):

 1. Antti Paatola 74 lyöntiä
 2. Mika Hjorth 78 lyöntiä
 3. Jörgen Rönnberg 79 lyöntiä
 4. Viktor Edin 80 lyöntiä
 5. Ulf Redestad 82 lyöntiä
 6. Chad Ehlers 82 lyöntiä

Lyöntipelitulokset (par 73):

 1. Mika Hjorth 81 lyöntiä
 2. Viktor Edin 81 lyöntiä
 3. Jörgen Rönnberg 82 lyöntiä
 4. Stefan wallin 84 lyöntiä
 5. Per Levin 85 lyöntiä
 6. Mats Jönsson 85 lyöntiä