MIKA HJORTH PITELEMÄTÖN KYTÄJÄLLÄ


Mukana oli 18 pelaajaa joista seitsemän ensikertalaisia.

Mika molempien sarjojen johtoon

Mika Hjorth jatkoi siitä, mihin edellisessä Keimolan kisassa päätyi. tällä kertaa hän voitti Kytäjällä pelatussa Evolvit Hickory Openissa molemmat sarjat, lyöntipelisarjan ylivoimaisesti ja pistebogey-sarjan niukasti. Samalla hän siirtyi molemmissa kilpailtavissa sarjoissa selvään johtoon.

Hickory Tourin pääkilpailu on tasoituksilla pelattava pistebogey-sarja. Kytäjän kisassa Mika Hjortin tulos oli 28 pistettä joka riitti voittoon. Saman tuloksen pelasi koko sarjan moninkertainen voittaja Antti Paatola. Hän kuitenkin jäi toiseksi suuremmalla tasoituksellaan. Seuraavinaolivat Jussi Markkanen 27 pisteellä ja kotikentällään pelannut ensikertalainen, Marko Pöykiö 26 pisteellä. Neljä muutakin pelaajaa pääsi yli 20 pisteen. Parhaat leidit olivat Maarit Aspela ja Kirsi Ahlfors 19 pisteellä.

Mika Hjorth siirtyi samalla sarjan kärkeen. Edellisen kisan kakkossijan lisäksi tullut voitto antaa yhteensä 27 pistettä. Toisena oleva Antti Paatola on selvästi perässä 20 pisteessä ennen Jussi-kolmikkoa, Jussi Karttunen (15), Jussi Markkanen (14) ja Jussi Holmalahti (11).


Timo Salomaa tyylillä matkaan

Hjorth alle 80 tulokseen

Lyöntipelissä Mika Hjorth oli ylivoimainen voittaja. Tuloksellaan 79 hän jätti keskenään tasaisen joukon kauas taakseen. Toisena oli Jussi Markkanen 86 lyönnillä ennen Marko Pöykiötä ja Aki Ahlforsia jotka pelasivat tuloksen 87 lyöntiä ennen 89 pelannutta Jukka Tania. Näistä Jukka Tani ja Marko Pöykiö olivat ensikertalaisia hikkorigolfareita.

Kokonaispisteissä Mikalla on nyt maksimipisteet 30 hänen voitettuaan myös Keimolassa. Kakkonen, viime vuoden kokonaiskisan voittaja Jussi Markkanen on jo kymmenen pistettä takana 20 pisteessä. Seuraavat ovat 12 pisteessä olevat Jussi Karttunen ja Aki Ahlfors.

Poikkeuksellisesti Kytäjällä kisattiin myöskin lähimmäs lippua ja pisin draivi. Näissä erikoiskisoissa palkinnot pokkasivat kotikentällään pelanneet Marko Pöykiö noin 200 metrisellä draivillaan ja Jukka Tani lyötyään pallonsa noin kolmeen metriin.

Seuraavaksi SM-kisa Pickalassa


Kytäjän terassiparlamentti päätti, että hikkorigolf on kivaa. Kuvassa vasemmalta Kytäjän toiminnanjohtaja Sari Tani, Marko Paski, Marko Pöykiö, Harri Suni ja Jukka Tani

Seuraava Hickory Tourin kisa on heinäkuun 9. päivänä pelattava Tuusula Hickory Open. Viime vuonna Tuusulassa oli ennätysosanotto, saa nähdä päästäänkö tänä vuonna samaan.

Ennen Tuusulaa pelataan kuitenkin hikkorigolfin SM-titteleistä. Kisapaikkana on Pickala ja pelipäivä on lauantai heinäkuun 2. päivä edellisen päivän ollessa kisan virallinen harjoituspäivä. Kisan järjestää Suomen Golfhistoriallinen Seura. Lisätietoja SM-kisasta löytyy SGHS:n kotisivuilta. Ilmoittautuminen SM-kisaan päättyy kesäkuun 22. päivänä.