UUDET VOITTAJAT KYTÄJÄLLÄ


Vasemmalta Valtteri Wallin, voittaja Lennart Sandgren ja Jussi Markkanen.

Kytäjä Hickory Open pelattiin haastavissa olosuhteissa Kytäjän SE-kentällä. Kesän kuumin helle koetteli pelaajia, samoin erittäin liukkaat griinit. Samoilla griineillä oli edellisenä päivänä ratkaistu Suomen PGA:n mestaruudet ja ainakin minusta tuntui, että griinit olivat jos mahdollista nopeammat kuin yleensä.

Sandgrenin ylivoimaa

Keimolan Lennart Sandgren näytti mukana olleille 22 pelaajalle taitonsa ja voitti pistebogeyna käydyn kisan selvästi 30 pisteellä. Hänelle kolme pistettä jäi Vuosaaren Tea Sahlberg. Hänestä yhden lyönnin päähän pelasi näissä kisoissa ensikertalainen, vasta kuukausi sitten aloittanut Petri Maaniemi Muuramesta. Kisa palkintosijojen takana oli tiukka, kymmenenneksi sijoittunut Kytäjän Reijo Viippola jäi ainoastaan kaksi pistettä kolmannesta sijasta.

Samalla Lennart Sandgren siirtyi selvään johtoon tourin kokonaispisteissä kun kaksi kisaa on pelattu. Lennartilla on koossa 27 pistettä tämän voiton ja Keimolan kakkossijan jälkeen. Toisena pistein 18 on Hannu Narvi ja kolmantena edellisen kisan voittaja Antti Paatola joka tässä kisassa epäonnistui jääden yhdeksänneksi.

Kotietu piti


Tea Sahlberg tuli toiseksi Kytäjän tiukassa kisassa.

Parhaan bruttotuloksen pelasi kotikenttänä hyvin tunteva Niko Helin Kytäjältä. Hänen tuloksensa oli 79 lyöntiä mikä on hyvä tulos ensikertalaiselle hikkorigolfarille vaikka tasoitus olisikin nollan pinnassa. Hänestä kuuden lyönnin päähän jäivät toinen kytäjäläinen Reijo Viippola ja aina hyvin menestyvä Hannu Narvi. Mainittakoon, että viidenneksi tuloksella 91 tuli Suomen edustuslumilautailijoihin kuuluva Peetu Piiroinen Hyvinkäältä.

Tourin kärkeen lyöntitulossarjassa siirtyi tässä vaiheessa Hannu Narvi. Päivän kolmossija ja edellisen kisan kakkossija antavat yhteensä 22 pistettä. Seuraavina, tässä vaiheessa selvästi takana ovat sarjan kaksi voittajaa, Niko Helin ja Mika Hjorth joilla on siis voiton antamat 15 pistettä.

Seuraavaksi Harjattulaan

Seuraavan kerran Finnish Hickory Tour kokoontuu Harjattulan kentällä Turussa heinäkuun 16. päivänä. Turkulaiset ovat osoittautuneet hyviksi hikkorigolfareiksi, esimerkiksi hallistyseva Suomen Mestari on turkulainen Mikko Laihanen. Odotettavissa onkin siis hyvää golfia Harjattulan pelaajien ratkoessa samassa yhteydessä oman klubimestaruutensa.

Kilpailumaksu Harjattulaan on vierailijoille 30 euroa. Jäsenet pelaavat tätäkin edullisemmin. Ilmoittautuminen Harjattula Hickory Openiin 13.7. mennessä Harjattulan klubille tai Golfantiikkiin. Kisa alkaa kello 13 ja hikkoriklinikka kello 11 Harjattulan rangella. Mukaan mahtuu 40 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.


Ensikertalaiset Muuramesta, Kari Juvonen ja Petri Maaniemi, yhdessä kannustajien kanssa ennen starttia.