SÄÄ HELLI KYTÄJÄLLÄ


Mailojen valinta ennen kisaa on tarkkaa puuhaa.

Upea sää suosi tämän vuoden Evolvit Historic Golf kisaa Kytäjällä kun 14 pelaajaa osallistui Finnish Hickory Tourin neljänteen tapahtumaan. Mukana oli tällä kertaa ilahduttava määrä upeasti pukeutuneita leidejä tyylikkäiden herrojen seurana.

Kenttänä oli Kytäjän uudempi kenttä North East jonka herrat pelasivat keltaisilta ja leidit punaisilta. Kenttä osoittautui melko haastavaksi eikä viime vuoden tapaan huipputuloksia tällä kertaa nähty.

Ken Chapmanin vuoro voittaa

Tasoitussarjassa saatiin jo neljäs voittaja neljännessä kilpailussa. Tällä kertaa vuorossa oli Talia edustava Ken Chapman, jonka varma ja tasainen peli tuotti 30 pistettä ja ykkössijan. Hänestä kahden pisteen päähän pääsi Mika Hjorth Keimolasta. Ikaalisten Hannu Narvi jäi puolestaan pisteen Mikasta. Seuraavina tulivat tasaisin välein Antti Paatola, Petri Soini ja Jussi Markkanen. Parhaan leidin palkinnon niiasi Tuulia Koivula.


Ken Chapman viime syksynä Talissa.

Päivän upeimmasta suorituksesta vastasi Jussi Markkanen. Kentän kolmas väylä on noin 450 metrinen par-5. Jussi löi komeasti reilusta sadasta metristä suoraan kuppiin tehden hienon eaglen. Tämä eagle on toinen tietämäni suomalaisen tekemä, Mika Hjorth ylti vastaavaan suoritukseen viime vuonna.

Kokonaiskilpailun kärjessä tapahtui hieman tiivistymistä. Antti Paatola ei neljännellä sijallaan onnistunut lisäämään pistetiliään pysyen edelleen 39 pisteessä. Mika Hjorth kärkkyy 25 pisteellään jo 14 pisteen päässä. Seuraavina tulevat Ken Chapman ja Tuulia Koivula hieman kauempana.

Mika Hjorth kärjessä jälleen

Jo kolmatta kertaa lyöntipelin voitti Mika Hjorth. Hänen tuloksensa 84 oli yhtä parempi kuin seuraavaksi tulleen Hannu Narvin. Kolmantena oli Ken Chapman, joten molemmissa sarjoissa oli sama kärkikolmikko, tosin hieman eri järjestyksessä.

Voitollaan Mika lähes varmisti koko tourin lyöntipelisarjan voiton. Hänen tuloksensa on nyt 45 ja teoriassa hänen rinnalleen voi päästä ainoastaan Lappeenrannan voittaja Jonne Asikainen (joka muuten viime viikolla voitti P21 sarjan lyöntipelin Suomen Mestaruuden joten hikkorikokeilu taisi olla hyväksi). Toisena lyöntipelisarjassa on paivän kakkonen, Hannu Narvi ja kolmatta sijaa jakavat Jonne Asikainen, Ken Chapman sekä Ola Sahlberg.

Takkula kutsuu

Seuraava Hickory Tourin kisa on Lahden Golfin kentällä Takkulassa pelattava Jaguar AutoDuo Golf. Lahtelaiset ovat tunnetusti hyviä golfissa ja luvassa on melkoinen joukko hyviä lahtelaisia pelaajia mittaamassa meidän hikkoripelaajien tasoa. Kisa pelataan elokuun 10. päivänä ja startit alkavat kello 10. Mutta sitä ennen ratkotaan hikkorigolfin SM-tittelit Turun Harjattulassa.


Kierroksen jälkeen lounastettiin palkintojenjakoa odotellessa.