HIENO KLUBI-ILTA IKAALISISSA


Osa Ikaalisten klubi-illan osallistujista ykköstiillä ennen starttia.

Mukana oli yli 40 pelaajaa

Ikaalisten Golf isännöi Poltinkoskella hienoa 9-reikäistä kenttää. Klubi on vireä. Koko kesän klubi viettää klubi-iltaa keskiviikkoisin ja mukana on aina kymmeniä osallistujia. Heinäkuun neljäs ei ollut poikkeus. Paikalla oli yli 40 pelaajaa kun lubi-illan kilpailukierrokselle startattiin yhteislähtönä kello 18.

Poikkeuksen tällä kertaa muodostivat pelaajien välineet ja heidän pukeutumisensa. Illan teemana oli Vanhat Vermeet ja se tarkoitti kierrosta hikkorimailoilla pukeutuneena hikkoriajan henken mukaisesti ja aikakauteen sopivasti. Ja pukuloisto olikin komea. Erityisesti IkG:n leidit olivat paneutuneet pukeutumiseen, toki suuri osa miehistäkin.


Miro-Oscar voitti käydyn puttikisan putaten antiikkiputterilla. Kuva Hannu Narvi.

Puttikisalla varoja junioreille

Illan ohjelman aloitti puttikisa, jolla kerättiin varoja IkG:n junioreille. Kilpailusuorituksia oli runsaasti ja joniorityölle kertyi melkoinen summa. Kisan voiton vei vasta 11-vuotias Miro-Oscar Printz. Hän taisi olla kisan nuorin osallistuja mutta ehdottomasti hän oli tarkin. Karsinnan hän selvitti ykkösenä eikä antanut vastustajilleen juuri mahdollisuuksia finaalissakaan.

Miro-Oscar käytti puttikisassa vanhaa hikkoriputteria kun muut puttasivat yleensä omilla puttereillaan. Outo putteri vaikealla radalla kuitenkin toimi erityisen hyvin ja niin löytyi uusi omistaja komealle kantobägille.

Pukuloistoa ja hikkoripeliä.


Parhaasta pukeutumisesta palkittiin Eleonoora Printz ja Risto Merkkiniemi. Kuva Hannu Narvi.

Illan isännän, juuri 60-uotta täyttäneen Hannu Narvin mukaan päivän pääkilpailu oli pukeutuminen ajan hengessä. Leidien kisan voitti Eleonoora Printz. Hän on puttaajamestarin äiti joten perheen voi todeta putsanneen palkintopöydän tässä tilaisuudessa. Miehistä sopivimmin pukeutuneeksi valikoitui Risto Merkkiniemi.

Kyllähän tapahtumassa pelattiinkin. Hikkorikierros pelattiin parikilpailuna ja voittajaksi tuli pari, jossa oli mukana puttimestarin vaari joten perheen palkintopöydän putsaus jatkui. Pääaisa oli kuitenkin kokemuksessa ja kierroksen tulos oli toisarvonen asia. Kaikki haastattelemani osallistujat pitivät kokemusta hienona ja päälimmäisenä tuntui olevan tunne, miten hienoa ja kivaa hikkorimailoilla pelaaminen lopulta onkaan. Suunnitelmissa tuntui olevan toistaa tapahtuma viimeistään seuraavana kesänä.

Loppukommenttina voin todeta, että Ikaalisten kenttä on mielenkiintoinen. Se on haastava hyville pelaajille mutta ei liian vaativa klubipelaajalle. Kannattaa poiketa jos liikutte Suomen golfkesässä bongaamassa uusia kenttiä. Siellä jo vierailleillehan kenttää ei tarvitse enää suositella.