HIKKORIPELI - UUSI TAPA KOKEA GOLF


Peliä varten kunnostettuja pelisettejä.

Hikkorivartisilla, ennen vuotta 1935 tehdyillä mailoilla, pelaaminen on suosittua monissa golfin suurmaissa. Skotlannissa, Englannissa, Walesissa, USAssa, Kanadassa, Australiassa ja jopa Ruotsissa on pelattu jo monen vuoden ajan. Nyt peli on saapumassa myös Suomeen. Itse sain ensikosketukseni peliin Walesissa ja totesin sen erittäin miellyttäväksi ja haastavaksi.

Kesällä 2005 pelailin jonkin verran omalla klubillani Keimolassa. Syksyllä 2005 järjestin Aulangon vanhalla kentällä Suomen ensimmäisen kisan hikkoreilla. Mukana oli muutama innostunut ja näin hikkorigolf oli saanut alkunsa Suomessa.

Kaudella 2006 päästiinkin sitten kunnolla vauhtiin. Erilaisissa tapahtumissa eri puolilla Suomea noin 1000 suomalaista pelaajaa vähintään kokeili lyömistä hikkoreilla. Kesän aikana järjestettiin muutama klubitapahtuma joissa pelattiin hikkoreilla, peri kertaa järjestin range demon joissa melko moni pääsi kokeilemaan lyömistä. Monissa yritystapahtumissa oli ohjelmassa lähimmäs lippua hikkoreilla. Finnish Hickory Tourin järjestin ensimmäistä kertaa kesällä 2006.

Alkuvaikeuksien jälkeen välineet ovat kestäneet. Toki muutamia mailoja särkyy kun noinkin moni ensikertalainen on niillä lyönyt. Itse olen oppinut luottamaan mailoihin ja uskallan lyödä niillä sopivalla voimalla. Viime kaudella en itse särkenyt enää yhtään mailaa. Olen myös oppinut kunnostamaan mailat kestämään peliä entistä paremmin. Melko ihmeellistä muuten, että noin sata vuotta vanhat mailat voivat olla näin hyviä.

Olen kunnostanut pelattaviksi mailoiksi jo koko joukon mailoja. Yhteensä hyllyssäni on lähes kolmesataa pelimailaa. Niistä olen koonnut yhteensä 40 pelisettiä joita vuokraan erilaisiin yritys- ja klubitapahtumiin. Kuvauksen omista pelimailoistani löydät tekstin jälkeen olevasta linkistä. Myös kokemuksistani mailojen kunnostuksesta olen kirjoittanut. Linkki tähänkin löytyy alempaa tältä sivulta.

Mailojen kunnostus- ja huoltopalvelu

Hikkorimailojen huolto on tärkeä toimenpide, joka tulee tehdä riittävän usein. Suositus on, että perusteellinen huolto tehdään noin kymmenen pelikierroksen välein. Mikäli mailoilla on pelattu kosteissa olosuhteissa, tulee huolto tehdä useammin. Kauden päätteeksi ja lakajaisiksi on joka tapauksessa suositeltavaa huoltaa mailat.

Golfantiikilla on mailojen huoltopalvelu. Kokemuksella ja ammattitaidolla suoritan huoltotoimenpiteet mailoillenne. Tutustu oheiseen hinnastoon ja ota yhteyttä.

Tästä pääset tutustumaan Golfantiikin koko tarjontaan