HIKKORIPELIN VÄLINESÄÄNNÖT

Hikkorigolfissa noudatetaan normaaleja golfsääntöjä. Jotta peli muistuttaisi mahdollisimman paljon olosuhteita, jotka vallitsivat hikkoriaikakaudella, on tämän päivän sääntöjä jonkin verran täsmennetty. Suomessa noudatetaan lisäksi Suomen Golfhistoriallisen Seuran hikkorigolfiin laatimia sääntöjä (tulossa).

Välinesääntöjen lisäksi SGHS tulee antamaan omat suosituksensa kilpailujen järjestämisestä ja hikkorikisojen pelimuodoista.

Siihen asti kun SGHS:n hikkoripeliä koskevat säännöt ilmestyvät noudatetaan seuraavia sääntöjä.

  1. Mailan lapa tulee olla tehty ennen vuotta 1935 ja suunniteltu puuvarrelle. Mailan varren tulee olla puuta. Uudet puuvarret ovat sallittuja kunhan käytettävä puuaines on ollut tässä käytössä jo ennen vuotta 1935. Jäljitelmämailojen käyttö on kielletty.

  2. Mailojen korjaaminen on sallittua kunhan käytetyt menetelmät ja materiaalit ovat samoja, kuin oli käytössä ennen vuotta 1935. Nykyaikaista, korvaavaa materiaalia on lupa käyttää, kun alkuperäistä materiaalia ei enää ole saatavissa, esimerkiksi modernia epoxi-liimaa voi käyttää vanhan eläinpohjaisen liiman sijaan. Moderneista gripeistä on luvallista käyttää ainoastaan pitkänomaisesta nahasta kiedottavia grippejä.

  3. Mailojen lukumäärää ei ole rajoitettu. Käytettävien bägien osalta välinesääntö ei ole tiukka. Suositeltavaa olisi, että käytettävät bägit ovat vanhoja tai vanhojen jäljitelmiä.

  4. Kilpailun johto tekee päätökset välineiden sääntöjenmukaisuudesta.

Toivomus on, että kilpailijoiden vaatetus heijastaa golfpukeutumista ennen vuotta 1935. Vähimmäisvaatimuksena miesten vaatetuksessa on kovakauluksinen paita ja solmio tai rusetti. Housuina polvipituiset niin kutsutut plus4- tai plus2-housut ja polvipituiset sukat. Myös suorat prässihousut olivat tuolloin käytössä. Naisten vaatetukselle luonteenomaista oli tuohon aikaan pitkä hame. Kenkinä käyvät nykyaikaiset golfkengät kentän sallimilla nappuloilla.


Pukeutuminen on oleellinen osa tunnelmaa hikkorikilpailuissa.

Tästä pääset tutustumaan Golfantiikin koko tarjontaan

     


Tyylikkäästi pukeutunut lady.