HICKORY GRAIL PELATTIIN TEXASISSA


Voittajajoukkue ryhmäkuvassa yhdessä Hickory Grailin kanssa. Kuva Ralph Livingston III.

Usa voitti kotikentällään

USA voitti lokakuun lopulla pelatun hikkorigolfareiden Ryder Cupin nimeltään Hickory Grail. Tuloksena oli Euroopalle rökäletappio, USAn voittolukemat olivat 13-5. Kisa pelattiin Texasissa Brook Hollow Golf Clubilla kuuluisan golfkenttäarkkitehdin A.W.Tillinghastin vuonna 1920 suunnittelemalla kentällä.

Kyseessä oli jo viides Hickory Grail ja USAn voitto oli kolmas sen vietyä kaksi ensimmäistä vuosina 2000 ja 2001. Vuoden 2003 New Yorkissa pelatun ottelun voitti Eurooppa ja vuoden 2005 ottelun Kilspindiessä, Skotlannissa päättyessä päättyessä tasan jäi Hickory Grail, hopeinen kannu, Eurooppaan.


Euroopan paras pelaaja oli Nigel Notley. Tyylinäyte vuodelta 2005.

Hickory Grail sai alkunsa samalla tavalla kuin aikanaan Ryder Cup, haluttiin Eurooppaan matkaaville amerikkalaisille pelaajille Briteissä enemmän ohjelmaa kuin vain yksi kilpailu. Ryder Cupin kyseessä ollen se oli The Open, Hikkoripelaajilla amerikkalaiset tapasivat matkustaa joukolla pelaamaan Scottish Hickory Championshipiin.


Yksi parhaista hikkoripelaajista nykyään, amerikkalainen Randy Jensen. Kuva Ralph Livingston III.

Pelimuotona Hickory Grailissa seurataan osittain Ryder Cupin pelimuotoa. Kisa pelataan vähintään 12-miehisin joukkuein. Aamupäivällä pelataan kuusi foursome-peliä ja iltapäivällä 12 paripeliä mies miestä vastaan. Kaikki ottelut ovat luonnollisesti reikäpelejä. Ottelut pelataan kahden vuoden välein vuorotellen USAssa ja Skotlannissa.

USAn joukkue koostuu sikäläisen golfin historian harrastajien yhdistyksen Golf Collectors Societyn jäsenistä. Vastaavasti Euroopan joukkue koostuu British Colf Collectors Societyn jäsenistä. Euroopan joukkueessa oli mukana tällä kertaa skottien, englantilaisten ja irlantilaisten lisäksi yksi edustaja naapurimaastamme Ruotsista. Vakaa aikomukseni on kerran päästä edustamaan Eurooppaa Hickory Grailissa.