Finaalin osanottajat kokoontuivat perinteiseen yhteiskuvaan ennen starttia.

HICKORY TOURIN FINAALI PELATTIIN TUULISISSA OLOSUHTEISSA

Antti Paatola voitti tasoituksellisen lyöntipelin, Henri Inki teki parhaan bruttotuloksen

Finnish Hickory Tour on kesän aikana kiertänyt eri puolilla Suomea tutustuttamassa suomalaisia pelaajia lajiin. Viidellä eri paikkakunnalla pelattiin Hickory Tourin osakilpailut ja niistä parhaat saivat pelioikeuden Tourin finaaliin, joka pelattiin Lepaalla lauantaina 9.9.. Kisassa oli mukana yhteensä 13 pelaajaa. Pelaajista suurin osa oli Lappeenrannan ja Turun seudulta sekä pääkaupunkiseudulta. Valitettavasti osa mukaan selviytyneistä joutui jäämään pois. Osallistujien määrä oli pienoinen pettymys, tavoitteena oli saada mukaan noin 20 pelaajaa.


Finnish Hickory Tourin finaalin voitti selvällä erolla seuraaviin Antti Paatola.

Pelaajat starttasivat pilvipoutaisessa mutta hyvin tuulisessa säässä. Välillä myrskyisäksi yltyneessä tuulessa Lepaan kenttä osoittautui erittäin hankalaksi pelattavaksi. Erityisesti kentän lukuisat outit ja monet vesiesteet tuhosivat useiden mahdollisuudet hyvään tulokseen. Kentän kunto sen sijaan oli hyvä ja griinit hienossa kunnossa.

Varsinainen kilpailu pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä ja selvään voittoon pelasi Keimolan Antti Paatola tuloksellaan 101-19=82. Häntä lähimmäksi pääsi turkulainen Matti Kulo nettotuloksellaan 89. Lappeenrantalainen Markku Vainikka jäi hänestä kahden lyönnin päähän. Seuraavina olivat Henri Inki, Rauno Pusa ja Vesa Puttonen.

Antti Paatolan voiton avain oli harjoittelu hikkorimailoilla. Hänellä on takanaan jo parikymmentä pelikierrosta hikkoreilla kuluvana kesänä. Paatolan mukaan hän on pelannut kesän parhaat kierroksensa hikkoreilla. Joskus harjoituskierroksilla on mennyt jopa alle oman, nykymailoilla pelatun tasoituksen.

Kilpailun parhaan bruttotuloksen pelasi lappeenrantalainen Henri Inki. Tavoitteena ollut 80 alitus jäi kuitenkin kaukaiseksi haaveeksi, Henrin tulos oli 97. Tulos oli Henrille pieni pettymys. Hän totesikin Lepaan kentän olevan ensikertalaiselle vaikean ja lukuisat outtiin suuntautuneet lyönnit pilasivat hänen tuloksensa. Seuraavaksi parhaat tulokset olivatkin jo yli sadan, toisen sijan jakoivat Matti Kulo ja Antti Paatola tuloksillaan 101.


Henri Inki vastaanottaa palkintonsa parhaasta bruttotuloksesta.

Koko osallistujajoukko nautti kuitenkin suuresti tästä hienosta tavasta pelata golfia. Poikkeuksetta kaikki ilmoittivat osallistuvansa myös seuraavan vuoden tourille ja tavoittelevansa finaalipaikkaa. Hikkorigolf on tullut jäädäkseen Suomeen. Harrastajamäärä lisääntyy pikku hiljaa ja yhtenä ensi vuoden tavoitteena onkin tuplata osallistujajoukko erilaisten tulostavoitteiden lisäksi.


Kolmanneksi tullut Markku Vainikka upottaa kilpailun viimeisen puttinsa.

Tasoituksellisen lyöntipelin tulokset

 1. Antti Paatola 101-19=82
 2. Matti Kulo 101-12=89
 3. Markku Vainikka 106-15=91
 4. Henri Inki 97-4=93
 5. Rauno Pusa 104-10=94
 6. Vesa Puttonen 125-26=99

Parhaat lyöntipelitulokset

 1. Henri Inki 97
 2. Matti Kulo 101
 3. Antti Paatola 101
 4. Rauno Pusa 104
 5. Markku Vainikka 106
 6. Jussi Johansson 107

Tästä pääset tutustumaan Golfantiikin koko tarjontaan