KAIKKIEN AIKOJEN PARAS SUOMALAINEN HIKKORITULOS KYTÄJÄLLÄ


Kisaan osallistui ennätysmäärä leidigolfareita. Kuva Jukka Tabermann.

Mika Hjorth pelasi tuloksen 73 lyöntiä

Kauden toinen hikkorikisa, Evolvit Hickory Challenge keräsi kaksitoista osallistujaa. Kauniissa säässä he pelasivat Kytäjän vanhemman SE-kentän etutiiltä. Mukana oli yksi osallistuja Yhdysvalloista ja yksi Ruotsista joten kisaa voidaan hyvällä syyllä kutsua kansainväliseksi. Tulostaso oli jälleen hieno. Parhaasta tuloksesta vastasi Mika Hjorth joka pelasi ykkösen tasoituksella tuloksen 73. Tulos on ylivoimaisesti paras, mitä Suomessa on hikkorimailoilla pelattu. Aikaisempi ennätys oli 80 lyöntiä viime kesältä Harjattulasta. Tuloksellaan Mika voitti sekä tasoituksellisen kilpailun että parhaan bruttotuloksen palkinnon. Onnittelut Mikalle hienosta tuloksesta.


Kytäjän upeita maisemia kelpaa ihailla. Kuva Jukka Tabermann.

Toiseksi tasoitussarjassa pelasi amerikkalainen vieraamme Chris Deinlein joka oli saapunut pari päivää aikaisemmin North Carolinasta, Yhdysvalloista. Hänen tuloksensa oli +2 eli hänkin pelasi melkein tasoitukseensa. Seuraavat sijat menivät edellisen kisan voittajalle, Keimolan Lennart Sandgrenille tuloksella +4, Antti Paatolalle tuloksella +5 ja River Golfin Tuulia Koivulalle tuloksella +6. Joten kisa oli kärjen osalta melko tasainen. Tuloksellaan 82 Chris Deinlein oli toinen myös bruttotuloksissa.

Kisan voittaja kertoi kaiken sujuneen hyvin ja seurauksena oli tämä hyvä tulos. Hänen mielestää pelaaminen etutiiltä tasoittaa sopivasti nykymailoja lyhyempiä avauksia ja mahdollisti hänen hyvän tuloksensa. Chris Deinlein puolestaan kertoi pelaavansa seuraavan kerran hikkoreilla seuraavalla viikolla kun hän matkustaa Ruotsiin pelaamaan sikäläisiin mestaruuskisoihin jotka pelataan 14. heinäkuuta. Suomesta Ruotsin mestaruuskisoihin osallistuu ainakin Antti Paatola.

Kilpailijoista puolet eli kuusi oli leidejä. Parhaana leidinä palkittiin tasoitussarjassa parhaiten pelannut Nokia River Golfin Tuulia Koivula joka tuloksellaan +6 oli tasoitussarjassa sijalla 5. Tuulia on hikkoripelaajana ensikertalainen ja piti kokemuksesta.

Parhaasta aikakauden mukaisesta pukeutumisesta palkinnon kumarsi Ritva Lähteenmäki Ruukki Golfista.

Harjattula vuorossa seuraavaksi


Evolvit Hickory Challengen palkitut vasemmalta Chris Deinlein, Mika Hjorth, Tuulia Koivula, Lennart Sandgren ja Ritva Lähteenmäki. Kuva Jukka Tabermann.

Seuraava Finnish Hickory Tourin osakilpailu on CraneLake Hickory Challenge joka pelataan Harjattulan Golf ja Counry Clubilla 18.7.2007. kello 12 alkaen. Viime vuonna Harjattulassa oli runsas paikallinen osanotto. Harjattulassa myös pelattiin kesän parhaat kierrokset. Nyt kun aikasempi ennätys on historiaa ovat Harjattulan pelaajat varmasti tosissaan rikkomassa uutta ennätystä.

Nyt on aika raivata tilaa kalenterista ja ilmoittautua mukaan hikkorikauden seuraavaan kisaan. Ilmoittautumiset mielellään viipymättä Golfantiikkiin tai suoraan Harjattulan klubille..