James Braid

James Braid (1870-1950) oli kotoisin Earlsferrystä, Skotlannista ja hän eli nuoruutensa Fifessä, golfin synnyinseudulla. Hän oli koulutukseltaan puuseppä ja pystyi siten korjaamaan ja rakentamaan mailoja, aluksi omaan käyttöön mutta vuonna 1893 hänelle tarjottiin työpaikka Army&Navy tavaratalon mailantekijänä. Amatöörinä saavutettu menestys innoitti hänet siirtymään ammattilaiseksi ja klubiproksi vuonna 1896. Aluksi hän toimi Romfordissa mutta muutti vuonna 1904 Walton Heathiin missä hän toimikin sitten aina kuolemaansa asti.

Hänen mailaverstaansa tuotti jonkin verran nimikkomailoja. Suurin osa Braidin nimellä varustetuista mailoista mukaan lukien hänen kuuluisa Orion putterinsa ovat kuitenkin Gibsonin tai Nicollin käsialaa.

Braid oli 1900-luvun ensimmäisen vuosikymmenen menestynein peluri. Vuosien 1901 ja 1910 välillä hän voitti viidesti Openin ollen ensimmäinen viisinkertainen voittaja. Tämän lisäksi hän oli toinen kolme kertaa.

Braid hankki nimeä ja mainetta paitsi pelaamalla, myös erinomaisena kentänsuunnittelijana. Lisäksi hän oli perustamassa PGAta toimien myöhemmin PGAn presidenttinä. Näin hän oli luomassa perustaa nykyaikaiselle ammattilaisuudelle. Hänet palkittiin tästä työstä kutsumalla hänet R&A:n kunniajäseneksi.

Tästä pääset tutustumaan Golfantiikin koko tarjontaan

     


James Braid