Pelaajat olivat pukeutuneet päivän teemaan sopivasti.

Aulangolla kunnioitettiin perinteitä

Juhannussunnuntaita vietettiin 20-luvun hengessä.

Aulangon seniorit olivat valinneet Juhannuksen päättävän sunnuntain oman hikkoritapahtumansa ajankohdaksi. Klubilla olleiden pelaajien katseet kääntyivät kun kahdeksan hienosti 1920-luvun golfmuodin mukaisesti pukeutunutta palaajaa saapui klubille. Ladyt olivat kukkahatuissaan ja pitkissä hameissaan komea ilmestys, samoin herrat kravateissaan, golfhousuissaan ja lakeissaan. 1920-luvun henki oli saapunut klubille ja vanhalle, perinteikkäälle kentälle.


Minkähän mailan valitsisi?

Sää suosi tapahtumaa. Aurinko paistoi koko ajan ja hienoinen tuulenvire vilvoitti pelaajia. Ennen peliä nautittiin hieman kuohuvaa tapahtuman kunniaksi. Edessä oli uusi kokemus jokaiselle osallistujalle ja hienoista jännitystä leijui ilmassa.

Peli lähti liikkeelle ainakin osalle pelaajista välineisiin tutustumisella. Mikähän maila olisi tälle matkalle sopiva? Aulangon kuuluisat tammet olivat haasteita ennen ja ovat sitä tänään ja näillä valineillä vieläkin enemmän. Yli, ali vai ohi, siinä riitti pohdittavaa. Mailanvalinnat onnistuivat paremmin pelin edetessä ja kullekin muodostui pari luottomailaa joita käytettiin kaikissa mahdollisissa paikoissa.

Tästä syntyy perinne

Pelin jälkeen koko joukko kokeili vielä puttaamista vanhoilla välineillä. Puttereita oli valittavana kaksi, yksi 1800-luvun lopun puinen long nose putteri ja toinen 1900-luvun alun alumiinista tehty mallet-putteri, muodoltaan lähes identtinen long nose putterin kanssa. Palloja oli kolme erilaista, 1800-luvun lopun guttapallo, vuosisadan vaihteen guttaperkkasta tehty bramblepallo ja dimplekuvioitu kuminen pallo vuoden 1910 paikkeilta.


Avaus viimeisellä tiillä.

Kaikki pelaajat olivat yksimielisiä siitä, että vanhoilla välineillä puttaaminen oli vaikeata. Ja sitä vaikempaa se oli, mitä vanhempiin välineisiin siirryttiin. Tosin osasyy saattaa olla harjoituksen puute. Eiköhän noillakin puttaamaan oppisi jos pakko olisi. Toisaalta, moni totesi pelissä käytetyn 20- tai 30-luvun putterin toimineen loistavasti, joillakin paremmin kuin oma nykyaikainen putteri.

Klubilla kierroksen jälkeen väki oli todella tyytyväistä. Useat suunnittelivat jo vaatetusta seuraavan vuoden tapahtumaan. Mukaan toivottiin lisää osallistujia ja tapahtumasta ennakoitiin tulevaisuudessa golfkesän kohokohtaa.

Tästä pääset tutustumaan Golfantiikin koko tarjontaan